Ontdek hier

dé 8 activiteiten van het Noordelijke deel van Tanzania!

1. Nationale park Serengeti

De Serengeti, de naam is afgeleid van de taal Swahili (Siringet), dat betekent letterlijk “eindeloze vlaktes”, het is een gebied van savannes, bossen en landschappen in het noorden van Afrika.

De Serengeti National Park is wereldwijd bekend door de grote migratie. De trek van 2 1/2 miljoen grazende dieren over de eindeloze grasvlaktes. Daarnaast is dit de thuisbasis van de Leeuw, luipaard, Cheetah, Buffel en vele andere
dieren. Kortom, de nummer 1 attractie van Afrika!

2. Kilimanjaro beklimmen

Mount Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika (5.895 meter hoog). Tegelijkertijd is het ook de hoogste vrijstaande berg ter
wereld. De Kilimanjaro beklimmen is een hele bijzondere ervaring die u nooit zult vergeten.

Mount Kilimanjaro is geclassificeerd als UNESCO werelderfgoed. En dat is niet zonder reden! Tijdens de klim loop u door de meest
onvoorstelbare en afwisselende landschappen. Zo loop u het ene moment op een graslandschap en bevindt u zich het volgende moment
in een tropisch regenwoud met apen en vogels.

Als u verder klimt komt je terecht op ‘het dak van Afrika’ waar je gletsjers, sneeuw en ijs
zult aantreffen! De uitzichten over het Afrikaanse landschap zijn natuurlijk prachtig! Het moment dat u op de top van Mount
Kilimanjaro staat is dé ultieme kick, dit gevoel maakt u reis compleet en zou u altijd bij blijven.Mede hierom is het beklimmen van deze
berg zo populair

3. Ngrorogoro crater

De Ngorongoro crater en Conservation Area (het gebied rond de crater) zijn vaak gehoorde redenen om een Tanzaniaanse Safari te maken. De rit naar de crater geeft het ultieme gevoel van Tanzania. Dit komt omdat u rijdt door prachtige tropische jungles.

Het eerste wat u tegen komt zijn de dicht begroeide Hooglanden. Hier heb u al een grote kans om vele mooie dieren te spotten. En waar u ook de Maasai kan tegen komen.Het afdalen naar de bekende Ngrorogoro crater is een spectaculaire rit.Eenmaal in de krater heeft u een onbenoembaar mooi uitzicht. U zult niet weten waar te kijken.

U bent letterlijk omringd door de mooiste dieren en de natuur. Op de crater vloer heeft u de hoogste concentratie van wilde dieren van Afrika. De leeuwen zijn gemiddeld groter dan in de rest van Afrika. Dit is omdat dit gebied rijk is aan voedsel.

4. Mountainbike tour door het dorp

Activiteit die in Mto Wa Mbu gedaan kan worden, is het fietsen op een mountainbike door het dorpje en de omliggende omgeving. Een fietstocht duurt ongeveer 2 tot 3 uur. De Mountainbike tour Mbo Wa Mbu & Lake Manyara gaat door de bananenplantages, een stukje jungle en uiteindelijk tot Lake Manyara.

Bij de bananenplantages leert u hoe de lokale bevolking de bananen teelt en hoe de bananen verwerkt worden. Gedurende rit fiets u langs enkele huisjes waar kinderen om high-fives en snoepjes vragen en ze zullen u toe zwaaien. Bij Lake Manyara kun je wilde dieren zien zoals bavianen, zebra’s, wildebeesten, wrattenzwijnen en de flamingo’s in het meer. Met een beetje geluk fiets je niet ver van deze wilde dieren, maar echt dichtbij komen zit er natuurlijk niet in.

5. Wandelen in het dorp

Activiteit die in Mto Wa Mbu gedaan kan worden is de Village walk Mto Wa Mbu. De wandeling duurt drie uur en hierbij ontmoet u de lokale bevolking samen met een lokale gids. U komt hierbij meer te weten over de gebruiken van de lokale mensen.

Een onderdeel tijdens de tour is het bezoek aan een lokale brouwerij. Hier krijgen bezoekers het proces van het bekende bananenbier toegelicht. En uiteraard mag u het brouwsel ook proeven. Verder verkent u een klein markt waar souvenirs worden verkocht. Tijdens de wandeling kom u meer in contact met de lokale bevolking.  De opbrengsten van de Village walk gaat naar de lokale bevolking

6. Tarangire National park

Tarangire National Park is het park met de meeste olifanten ter wereld. In het droge seizoen kun je groepen tot wel 250 olifanten zien.  Daarnaast zijn er nog vele andere wilde dieren te zien die deze dag tot een topdag zullen maken. De Tarangire River en Lake Barunge zijn de belangrijkste bronnen van water in dit park. Hier kun je dan ook vaak vele dieren zien drinken.

Dieren houden veel van dit park vanwege de Tarangire River en de beroemde Baobab bomen. Deze elementen geven de olifanten de zekerheid van water in het droge seizoen.  De olifanten kunnen tot wel 6.000 kilo wegen. En zij hebben hun eigen techniek om het water uit de Baobab bomen te halen. U Tanzaniaanse gids kan u hier veel over vertellen!

7. Arusha National Park

Arusha National Park ligt op nog geen uur rijden vanaf het vliegveld Kilimanjaro International Airport.  Arusha National Park staat bekend om de vulkaan Mount Meru. Deze vulkaan heeft een hoogte van 4566 meter en wordt regelmatig beklommen. Het uitzicht is niet alleen spectaculair vanaf Mount Meru, maar de vulkaan zelf zorgt ook voor een prachtig uitzicht. 

Daarnaast kunt u in Arusha National Park vele van de meest uiteenlopende soorten exotische vogels spotten als je een ritje door het tropische regenwoud maakt. Het kleine park heeft maar liefst meer dan 400 soorten vogels. Voorbeelden hiervan zijn de prachtige Silvery- cheeked Hornbill en de Greater Flamingo. In sommige seizoenen zijn de meren in het park gevuld met duizenden flamingo’s, waaronder de Greater Flamingo te vinden is. Naast de grote meren kent het park mooie kraters, prachtige watervallen, bergen en grasvlaktes.

Verder staat dit park bekend om de zeldzame zwart-witte Colobus aap. Deze zwart-witte aap is te herkennen aan zijn lange staart en heeft zijn naam te danken aan zijn stompe duim. De naam “Colobus” komt van het Griekse “kolobos”, wat “stompje” betekent. Het bewonderen van deze zeldzame aap is dé attractie van dit park. De wandelsafari samen met de “Arusha ranger” is hier een populaire activiteit.  Een echte“wildlife ervaring”!

8. Lake Manyara

In Lake Manyara National Park wordt u omringd door prachtige natuur. Wanneer u het Manyara binnenkomt, wordt u onmiddellijk verwelkomd door tropische vogels te horen fluiten en apen te zien spelen in de prachtige jungle. In het Lake Manyara National Park heeft u een grote kans om  olifanten te ontmoeten in het zogenaamde “Woodland landschap”. Verder wordt dit bos dunner en langzaam veranderd het in het gras landschap.

Manyara Hippo Pool is een indrukwekkend spektakel waar veel nijlpaarden te vinden zijn die er vanaf de vroege ochtend tot laat in de avond zullen blijven. Verder is er een grote verscheidenheid aan wilde dieren te vinden in het park.